top of page
Sand

אודות

סובלים מקשיים חברתיים? הגעתם למקום הנכון
חבר'ה - קבוצות חברתיות התחילה את דרכה ב 2018 עם קבוצות חברתיות לדתיים ושומרי מסורת. הקבוצות יועדו לגילאים שונים ורמת דתיות 

מתאימה ככל האפשר והתקיימו ברמת גן.


לאורך השנים, קיבלנו פניות רבות מאנשים בגילאים מגוונים מאוכלוסיות שונות, ומכאלה שסובלים מבעיות נוספות לצד הקשיים החברתיים, אך המשכנו להתמקד בקהל היעד שלנו.

כשהגיעה הקורונה, הבנו שנוצרה ההזדמנות לסייע לאנשים רבים יותר באמצעות הזום ונעזרנו בכלי הזה להמשך הפעילות שלנו.


עם הניסיון המצטבר, אתגרי הקורונה ויתרונות הזום, חשבנו איך אפשר לרתום אותם לטובת שיפור הקשיים החברתיים. 

כיום אנחנו פתוחים לכל הקהלים: ילדים, נוער, מבוגרים וקשישים. כאלו שהם בעלי צרכים מיוחדים, הפרעה נפשית וכאלה שלא. הפורמט שונה ומאפשר עבודה אינטנסיבית וממוקדת על קשיים חברתיים לשיפור מיומנויות חברתיות ורושם הראשוני. 

העבודה נעשית בצמדים בזום ככלי עיקרי. למה צמדים? כי בסופו של דבר יכולת חברתית מתחילה מהחיבור שלך עם אדם אחר. כשמצליחים לתקשר נכון עם עוד אדם נוסף וכן הלאה, רוכשים ביטחון ובהמשך יכולים לשפר מיומנות חברתית בקבוצה גדולה יותר. אבל צריך להתחיל בנקודה מסוימת כדי להצליח להתקדם הלאה. אם אין מיומנויות חברתיות ויכולת ליצור קשר, הימצאות בקבוצה תפיג בדידות אך זה לא מספיק.


למי זה מתאים?


לאנשים רציניים ומחויבים לעבודה עצמית משמעותית וממוקדת.


הרקע המקצועי שלי- איך נולדה חבר'ה

חבר'ה נולדה מתוך המפגש הטיפולי שלי כעו"ס קב"נית במילואים, וטיפולים בחיילים שהתמודדו

עם חרדות, בדידות טראומות ומצוקות רגשיות שונות.

בעקבות פגישה עם לא מעט חיילים שמתלוננים על בדידות, וספציפית בשל חייל דתי ביישן ובודד, שהתקשה להישיר מבט, הבנתי עד כמה ח'ברה דתיים עלולים ליפול בין הכיסאות, לחוות בדידות קשה ואף אחד לא ידע על כך.

נראה היה שהסיפור שלו דומה לסיפורם של אחרים- חילונים, אך הוא היה שונה בכך שהרי לכאורה, הוא נמצא במסגרת חברתית.


צעירים חילונים במצבו אולי ישבו בבית, באין רע וידיד. הוא לעומתם, היה הולך עם אביו לשיעורי תורה בבית הכנסת והכל מרוצים.

הרב- מכך שיש לו תלמיד שקט ומתמיד, האב- מכך שבנו לא מבזבז את זמנו על דברי חולין ולומד תורה, והבן עצמו? לא ממש... אז נכון, הוא הולך לשיעור ומקיים מצווה אין ספק בכך. אך נפשו כמהה לקשר חברתי. דרך ההשתתפות בשיעור הוא זוכה להערכה חברתית מהמתפללים, אולי אפילו מחליפים איתו כמה מילים, אך האם זה מה שהוא מחפש באמת?

אני מנחה קבוצה חברתית כזאת במסגרת חילונית בשש וחצי השנים האחרונות. ישנם מענים רבים לצעירים יותר או פחות שאינם שומרי תורה ומצוות, בעלי קשיים כאלה ואחרים, אך בכל הנוגע לח'ברה הדתיים, יגעתי וחיפשתי ולא ממש מצאתי (אולי פספסתי).

תשומת הלב של ההורים והצעירים כאחד ממוקדת ברצון להקים בית נאמן ולעיתים הקשיים החברתיים ביצירת קשר בינאישי חברי גרידא, נבלעים תחת המכבש החברתי והציפיות האלה.

קשרים חברתיים הינם צורך אנושי בסיסי. בעידן בו הבדידות החברתית הולכת והופכת למגיפה חברתית מטרידה, גם בגילאי העשרה ואחריהם, הצורך הזה הולך וגובר.

יכולת לקיים תקשורת בינאישית טובה מועילה גם לנישואין בהמשך. כך שמענה לצורך אחד יכול להשלים את רעהו ולתרום לו.

אז הקמתי את חבר'ה קבוצות חברתיות לגילאים שונים ולמגוון רמות דתיות. ופעלנו במתכונת של קבוצות חברתיות עד פרוץ הקורונה. כיום אנחנו פתוחים לכלל הקהלים: חילונים, דתיים, חרדים, עולים וכו' ,לכל הגילאים מילדים ונוער ועד קשישים ולכל הבעיות כולל צרכים מיוחדים ובעיות נפשיות כאלה ואחרות.

אודות: About
bottom of page